Alo 153 Belediye Hattımız 7/24 Saat Devrede Oturum Aç | İletişim

Arsasından Yol Geçirilerek Mağdur Edilen Vatandaşın Hakkı Teslim Ediliyor...

Bakanlığın onaylamış olduğu projesine uygun duruma getirilmesi için, aylardır proje ve hazırlık çalışmaları yapılan, Akbük ana caddedeki yol düzenleme çalışmaları başladı.

Yolun olması gereken ve vatandaşın tapulu arsası içersine kaydırılan ana yolun yapımına 23 Şubat 2010 Salı günü başlandı. Projesindeki yerine çekilmesi için, hafriyat ve taban dolgu işleri yapımı kısa sürede bitirilerek, hem vatandaşın mağduriyeti giderilecek, hem de anayol, gerçek

vasfını kazanacak.

Konuyla ilgili, basına bilgi veren Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin SANDALCI; "sözkonusu yol ve üzerinde yapılan çalışmalar hakkında, birçok süpekülasyonlar ve dedi kodular üretildi. Mevcut yolu normal yerinde gibi algılayıp, bu konuda yalan yanlış söylemlerde bulunuldu. Ben birçok kereler bunu basın yolu ile ve toplantılarda halka anlatmaya çalıştım. Halkımız anladı. Fakat bunu dahi politika malzemesi yaparak önümüze getirdiler. Önemli değil. Biz doğrularla ve yapılması gerekenlerle halkımızı aydınlattık. Vatandaşın tapulu arazisinden geçen yol, artık gerçek yerine çekilip, Turizm Bakanlığı`nın onaylayıp gönderdiği, projesine uygun yerine ve konumuna getiriliyor. Hem vatandaşın mağduriyeti gideriliyor, hem de yol, olması gereken yerine çekiliyor.. Bunun için ilk etapta taban dolgusu ve düzenlemesi yapılacak. Sizlerin de gördüğü gibi sahil tarafına olan bölümün taban hafriyatı ve dolgusu yapılıyor. Yolun ne kadar yanlış bir yerde olduğunu, şimdi daha da belirgin olarak meydana çıktığını görüyorsunuz. Yapılan dolgunun yerleşmesi ve oturması için belli bir süre geçmesi gerekiyor. Dolgu oturana kadar yol stabilize olarak kullanılacak. Üst bölümlerin hafriyat ve düzenlemesi ile belli bir süre taban oturması gerçekleştikten sonra, asfalt çalışmaları ile yolun gerçek yerine çekilmesi sağlanmış olacak. Bu zaman içersinde, herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için, halkımızın bu yolu daha dikkatli kullanmasını özellikle rica ediyorum. Mevcut zeytin ağaçlarına zarar verilmeden taşınarak korunma altına alınıyor. Başka bir yerde tekrar dikiliyor. Bu konuda da hassas davranıyoruz" dedi.

Yol ile ilgili çalışmaların hemen arkasından sahil düzenleme çalışmalarına başlanacağını söyleyen Başkan SANDALCI; "artık düğmeye bastık. Bundan sonra beklemek yok. Mümkün olan en kısa zamanda projeler hayata geçirilecek. Tabiî ki bu çalışmalar esnasında meydana gelecek aksaklıklar olacaktır. Halkımızın daha güzel ve modern bir Akbük için, bu sıkıntıları yaşarken anlayışla katlanacağını biliyorum ve anlayış göstermelerini rica ediyorum. Mümkün olan en kısa süreç kullanılacaktır. Alacak olduğumuz maddi destekleri, alabildiğimiz sürece en kısa zamanda projelerimizin hizmete girmesi sağlanmış olacaktır. Akbük`te her şey daha güzel olacak. Bunu hep birlikte yaşayıp göreceğiz." diyerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yorum yapmak için lütfen üye girişi yapınız! Giriş Yap Üye ol!